2 ingredienser chips (glutenfri og veganske) + video

ris3

Jeg syntes det er så skønt når man køber varer og de kan bruges til mere end en ting. Stop spild af mad syntes jeg er så godt, når det kan lade sig gøre.

Hvis du køber en pakke rispapir (som du kan købe i mange af de almindelige dagligvarer butikker), så kan du lave risruller med lækre grønsager osv. i. MEN du kan også lave de lækreste sprøde chips af dit rispapir.

De tager ingen tid at lave, og du slipper for farvestoffer, e-numre osv.

Det er både nemt og hurtigt at lave disse chips. 1,2,3 og så er der chips klar:)

God fornøjelse.

DU KAN SE OPSKRIFTEN PÅ VIDEO HER

Ingredienser:

Rispapir

Olie

evt. salt.

Fremgangsmåde:

Klip dit rispapir i mindre stykker med en saks (du kan lave det i lige præcis den størrelse du ønsker dine chips, men vær obs. på at de krymper en smule i størrelse under stegningen).

Tag en stegepande og kom olie på, så det dækker hele bunden af panden.

Varm olien op, så den er meget varm (hvis olien ikke er varm nok  vil de ikke boble op som de skal).

Når olien er varm nok, kommer du rispapir stykkerne på. De må ikke lægges i lag på panden, så tag bare 3-4 stykker på af gangen.

Rispapiret begynder at boble op til chips meget meget hurtigt, hvis du har gjort det korrekt (er olien ikke varm nok, så vil de blot forblive gennemsigtige, og så må du prøve en gang til med nyt rispapir).

Når hele rispapiret er boblet op, tages de af stegepanden og lægges på en tallerken.

Drys evt. ris chipsene med lidt salt.

Opbevar dem i en tør og lufttæt beholder.

God fornøjelse.

ps. husk du kan se fremgangsmåde i videoen der er linket til længere oppe på denne side, hvis du vil se hvordan jeg gør.

pps. jeg har også forsøgt at lave dem i en mikroovn. Jeg har erfaret at jeg sagtens kan lave dem i min egen mikroovn også, men nogle andres mikroovne varmer ikke tilstrækkeligt til at de vil kunne lave disse chips. Så det er lidt forskelligt fra mikrovn til mikroovn om du kan lave dem der. MEN du kan altid lave dem på stegepanden, som beskrevet ovenfor:)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*